Kendi düşen ağlamaz atasözünün anlamı

Kendi düşen ağlamaz atasözünün açıklaması nedir?

Kendi düşen ağlamaz atasözü, yapılan bir iş sonucunda bu durumdan kendi zararına sebep olacak şekilde olumsuz etkilenen kişiler için kullanılan bir atasözüdür. Bu zararlı duruma kendilerini bilerek ve isteyerek düşüren kişiler tamamen kendileri sorumludur.

Kendi düşen ağlamaz mı?

KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ TDK SÖZLÜK ANLAMI Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "Kendi düşen ağlamaz" atasözü; "kendi davranışı dolayısıyla zarara uğrayan birinin bundan yakınmaya hakkı olmaz" anlamına gelir. İnsan kendi tercihlerinin sonucu yaşar.

Kendi zararına kendisi neden olanın yakınmaya hakkı olmaz anlamı?

Kendi düşen ağlamaz atasözünün anlamı ise şu şekilde: Kendi zararına kendisi neden olanın yakınmaya hakkı olmaz.Kişi yaptığı bir hatanın bedelini kendi öder.Yaptığı hatadan dolayı düştüğü durumlardan yakınmaya hakkı yoktur.

Balık baştan kokar ne demektir?

6 days ago Balık baştan kokar atasözünün TDK sözlüğüne göre anlamı şudur; Yapılan bir işte aksaklığın başta olanlardan kaynaklandığını anlatan bir sözdür. Yani aksaklığın asıl nedeni baştadır anlamında kullanılır.

Ayağını yorganına göre uzat atasözünün anlamı nedir?

Ayağını yorganına göre uzat atasözü TDK'ya göre 'Yapacak olan harcamalar hiçbir zaman geliri aşmamalıdır' şeklinde ifade edilmektedir. Ayağını Yorganına Göre Uzat Atasözünün Anlamı Nedir? … Mutlaka harcamalar gelire göre belirlenmeli ve fazla aşılmamalıdır.

Eden bulur atasözünün anlamı nedir?

[1] Bir durumun nasıl sonuç doğuracağı, işin başında belli olur: Başkasına kötülük edenin başına kötü işler gelir; inlemekten kendini alamayacak kadar ağır olan hasta ölür.

Kendi düşen ağlamaz özdeyişi hangi kuramla ilgilidir?

Tedrisat Kanunu'dur.